Jan.01

Verzamelkwartet voor SGP Nunspeet

Verzamelkwartet voor SGP Nunspeet

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Om de SGP-fractie van de gemeente Nunspeet op een ludieke manier onder de aandacht te brengen, ontwikkelde ik een Verzamelkwartet. Dit Verzamelkwartet bestaat uit 9 flyers. De eerste flyer vormt een doosje, de resterende 8 flyers bevatten een kwartet. In de periode van 20 januari tot en met 12 maart ontvangen de ruim 10.000 huishoudens in de kernen van de gemeente Nunspeet (Nunspeet, Elspeet, Hulshorst, Vierhouten) wekelijks via de huis-aan-huisbladen een flyer. Door het doosje en de kaartjes uit te knippen, sparen ze een leuk kwartet bij elkaar.

Weten hoe het kwartet werd ontworpen? Lees het artikel over het sjabloon en de drukker!

Thema’s van het Verzamelkwartet

Het Verzamelkwartet is allereerst bedoeld om de SGP op een unieke manier onder de aandacht te brengen. Een overdosis ‘SGP’ kan echter een tegenovergesteld effect hebben. Om dat te voorkomen, is het ontwerp bewust ‘low profile’ gehouden. Het logo van de SGP is niet prominent aanwezig. Bovendien zijn de onderwerpen niet sterk toegespitst op de SGP. De kwartetten hebben algemene thema’s, zoals ‘Molens’, ‘Landschappen’ en ‘Dorpshuizen’, en bevatten per kern één kaartje.
Kwartet 7 draait om politiek Nunspeet en heeft kaartjes met daarop onder andere de raadzaal en de ambtsketen. Het laatste kwartet, dat in de week voor de verkiezingen verspreid wordt, is het enige kwartet met expliciete SGP-inhoud: de vier kaartjes bevatten de namen en gezichten van de eerste vier kandidaten op de kieslijst.
Door deze laagdrempelige opzet met algemene thema’s kan het kwartet ook prima verzameld worden door inwoners van Nunspeet die weinig met de SGP (op dit moment de grootste partij) op hebben.

1. Voorkant molens
Voorkant van kwartet 1. Klik om te vergroten.
achterkant_kwartet
Achterkant. Klik om te vergroten.

Uniek instrument

Met het Verzamelkwartet heeft de SGP een uniek instrument in handen. Niet eerder zette een partij een dergelijk middel in om inwoners van de gemeente te betrekken.
Het leuke aan het Verzamelkwartet is dat het kwartet door iedereen, jong en oud, SGP’er en niet-SGP’er, verzameld kan worden. Bovendien heeft het kwartet ook na de verkiezingen nog net zoveel relevantie: de thema’s zijn immers tijdloos en algemeen.
Inwoners van Nunspeet die het kwartet bij elkaar willen sparen, zullen wekelijks de huis-aan-huisbladen uit de bus halen om het nieuwe kwartet te pakken. Mochten ze onverhoopt een kwartet missen, dan kunnen ze ‘m downloaden op de website van de lokale SGP.
Ten slotte past het kwartet ook prima bij de SGP. Wat is immers een beter campagnemiddel voor een partij die zich inzet voor het gezin dan een leuk familiespel?

Bekijk het Verzamelkwartet

De flyer met het doosje is aan twee kanten bedrukt. De ontvangers kunnen kiezen uit een oranje of blauw doosje. Klik met de muis op het doosje en sleep van links naar rechts om de voor- en achterzijden te bekijken.

Voorbeeld van de voor- en achterzijde van het laatste kwartet. Klik met de muis op het kaartje en sleep van links naar rechts om de voor- en achterzijden te bekijken.

 

Geen categorie
Share this Story:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

About Pieter Beens

Comments(1)

  1. Trackback: Kwartet maken: uitleg en sjablonen voor zelf kwartet maken - Write it

Leave a comment

Comment